Home » Luca mijn Laufhund » Luca 2008

Belevenissen van Luca in 2008

Luca

Dit jaar heb ik een bronzen beeld van Luca gemaakt (zie ook de pagina mijn beelden)

 

Ik  ga nog steeds 1x per week naar behendigheid met haar. Ze zit bij de gevorderde en vind het heel leuk om te doen. Ze is dit jaar  tweede  geworden bij de onderlinge competitie.

Omdat op hetzelfde terrein waar we behendigheid doen een hondenschool is gekomen ben ik in het voorjaar weer met Luca gehoorzaamheid cursus gaan doen. Eerst een aantal basis lessen gedaan en daarin bleek dat ze kon doorstromen naar gehoorzaamheid voorgezet.

Dit was een cursus van 12 lessen met daarna examen. Hiervoor is ze geslaagd met 92 van de 100 punten.

Het examen bestond  o.a. uit los volgen,volgen met afleiding,blijf uit zicht 2 min.,commando voet,commando staan, gebit tonen,zit tijdens volgen incl. aansluiten.

Hierna zijn we met een klein groepje doorgegaan naar de volgende cursus Back to Basic 1 B2B 1 (GG 1)

De onderdelen hier waren tempowisselingen,keerwending, af tijdens volgen incl. aansluiten,blijf uit zicht 4 min.,vooruit sturen pion,terugsturen plaats,apporteren dummy 5 meter.

Nu het apporteren was toch wel moeilijk voor Luca (lees ook laufhund) ondanks dat ze het met een balletje wel heel graag doet was de dummy minder aantrekkelijk.Met veel geduld en veel oefenen in kleine stappen is het wel gelukt.Ook de andere onderdelen beheerst ze wel maar het is een laufhund en neemt eigenlijk ook graag zelf het initiatief en dan probeert ze af en toe onder je commando uit te komen door b.v. quasi te gaan snuffelen of iets anders te doen.(overspronggedrag) Het is een beetje zoeken naar je stemgebruik bij het geven van de commando’s.En natuurlijk altijd met enthousiaste stem belonen. Ook los volgen blijft moeilijk op een terrein waar veel geurtjes zijn en moet ik dan ook alles in het werk stellen om haar aandacht vast te houden.

Blijf uit zicht 4 min is geen enkel probleem voor Luca.

Al met al is ze onlangs ook voor deze cursus geslaagd. Nu met wat minder punten 69 van de honderd maar het was voldoende.!Ze had net zo’n dag dat het allemaal wat minder lukte.

In januari gaan we weer verder met de volgende cursus B2B 2. Het is gewoon leuk om met je hond bezig te zijn en te zien wat je met veel geduld ook bij een brak voor elkaar krijgt. Natuurlijk blijven we ook behendigheid met haar doen.

 

Dat laufhunden van adel zijn en graag op de troon liggen laat ook Luca zien.Voor de “troon”zorgt ze zelf.

Allereerst ligt ze heel graag in de zon buiten,maar als het nog wat fris is heeft ze zo af en toe zoiets van ik wil eigenlijk ook wel lekker op mijn kussen liggen.Dus wat doet onze dame(van adel) ze haalt zelf haar kussen uit de mand sleept het helemaal door de kamer, keuken en bijkeuken naar buiten .Legt het op een lekker plekje in de zon en gaat er dan prinsheerlijk op liggen om uiteindelijk lekker in slaap te vallen. Wat zeg je daar van!

Maar zo heeft ze pas ook laten zien dat ze niet alleen van adel is maar ook echt Zwitsersbloed heeft en op eigen initiatief op jacht ging. Op de plek waar we vaak wandelen met Luca’s wandelmaatje Floris de schapendoes ging ze toch even een weiland op en helaas schoot daar een konijn voor haar neus voorbij.Toen was er geen houden meer aan en ging ze er luidgevend achteraan,ze kwam echter ook nog reeen tegen en uiteindelijk bleef ze bijna 3 uur weg. Zij heeft waarschijnlijk de middag van haar leven gehad maar haar baasje vond dit toch wel heel erg eng.

Gelukkig hadden we haar uiteindelijk vlak voor het donker terug.

Je weet dat het een keer kan gebeuren en tot nu toe kon ze ook altijd los in dat gebied maar voorlopig nu toch maar even aan de lange lijn, want we zouden haar echt niet kunnen missen.

 

Het was weer een heerlijk jaar met Luca en natuurlijk moet ik niet vergeten te noemen: de fijne laufhundenwandelingen die we gehad hebben in 2008.

 Zie ook www.zwitserselaufhunden.blogspot.com