Home » Nieuws

2021

januari

Ik heb de pagina's Natuur en Dieren (2018 en eerder )met hun onderverdelingen op soort verwijderd.

Dit maakt het voor mij en mijn kijkers overzichtelijker en ik hoef geen dubbele foto's meer te plaatsen.

Dus nu gesorteerd op het jaar waarin ik de foto's heb gemaakt en in volgorde van maand en datum.


2020

6 februari 2020

Helemaal trots! Met 2 foto’s gewonnen!
Vandaag stond het in de krant:

BN de STEM  (Ad Goderie)


'Typisch Moerdijk' in hal gemeentehuis!


EEN LAMMETJE OP DE DIJK IN KLUNDERT. FOTO MADELEINE VROLINGS

,,Ik vind het geweldig", zegt Madeleine Vrolings uit Zevenbergen. Twee van haar foto's krijgen een plekje op deuren van spreekkamers in de nieuwe hal van het gemeentehuis. En zijn straks dus voor alle bezoekers te zien. ,,Wat leuk dat ik deze waardering krijg!"

De gemeente schreef in december met het oog op de verbouwing van de gemeentehal een fotowedstrijd uit. Gezocht: typisch Moerdijkse tafereeltjes. ,,Een van de uitgangspunten bij de herinrichting was dat de hal herkenbaar 'Moerdijk' moest zijn", legt wethouder Jack van Dorst uit.

Dertig fotografen leverden in totaal 190 foto's aan. ,,Er zaten werkelijk prachtige foto's tussen. Het was een lastige opgave om er acht te kiezen. Liefst hadden we iedere kern in de spotlights gezet, maar dat is met acht deuren niet mogelijk."

Een foto van de heropende haven in Zevenbergen mag in de ogen van de gemeente niet ontbreken. Omdat het graafwerk pas eind dit jaar klaar is, komt er eerst een artist's impression. Die wordt na de voltooiing van het werk vervangen door een actuele foto. ,,Ook het haven- en industrieterrein Moerdijk is onlosmakelijk verbonden met de gemeente. Omdat onder de inzendingen geen bruikbare foto zat, kozen we voor een foto van Port of Moerdijk, gemaakt door Danny Cornelissen van Port Pictures."

Vrolings fotografeerde een lammetje op een dijk bij Klundert. ,,Ik maak altijd foto's als ik met de hond ga wandelen. Ik kom onderweg van alles tegen." Van haar hand ook een foto van een vlinder en een bij in een tuin. ,,Ik plaats mijn natuurfoto's op een eigen website. Het is mijn hobby."

In de hal zijn straks ook nog van andere inzenders  foto's te zien: van de Moerdijkbrug en van de Stenen Poppen in Klundert. Ook een foto van de Mark in Standdaarbuiten is verkozen, evenals een foto van de haven in Willemstad .

De foto’s worden in zwart wit afgedrukt en staand bijgesneden.

Hier de foto's van het eind resultaat!