Home » Luca mijn Laufhund » Luca 2009

Belevenissen van Luca

Winter, januari 2009 Luca is nu 4 jaar

Op 5 januari startte ik met Luca  met de nieuwe gehoorzaamheidscursus B2B 2.(Back to Basics) bij Hondenschool Pack Leader. Deze bestond uit de volgende onderdelen: Blijf uit zicht 6 min. , apporteren met een afstand van 10 meter over een  hoogtesprong, dirigeren naar een ton met commando vooruit,links en rechts met een afstand van  5 meter. Wisseling rechts en links volgen en vierkant lopen met  staan tijdens volgen en weer aansluiten. De cursus duurde 11 weken met daarna een examen waar Luca een prima resultaat behaalde met 81 van de 100 punten.

Hierna hadden we een korte pauze en eind april gingen we weer verder met de laatste cursus B2B3 met 3 bazen met hun hond : een Schapendoes, Pyrenees herdertje en Luca . Hiervan waren de onderdelen: Commando af, zit, staan op afstand. Apporteren op eigen dummy, 3x vierkant lopen met de commando’s af zit en staan en dan aansluiten en geurproef. Je had ieder een pvc  buisje met je eigen geur . Deze werden op enige afstand van elkaar neergelegd en de hond moest het eigen buisje aanwijzen. Dit kon zijn met blaffen ervoor gaan liggen of zitten. Luca deed het met zitten. Zo gauw ze in de gaten had wat ze moest doen deed ze dit onderdeel perfect . Ook deze keer waren het 12 lessen  en met een pauze in de grote vakantie deden we begin september examen. Helaas zakten we de eerste keer alle drie . Het onderdeel speuren deed Luca goed maar de andere onderdelen zoals los volgen  met vierkant ging deze keer minder. (Dit onderdeel blijft altijd moeilijk voor een brak die graag zijn neus aan de grond houd.)We kregen een week later een herkansing en daarbij slaagde Luca. Dit kwam ook omdat zij het geur onderdeel goed deed (waar je of 0 of 10 punten voor kon halen) en de andere 2 honden het speuren op buisje niet haalden. Voor de andere onderdelen had Luca nu ook voldoende  en ze slaagde  met 74 van de 100 punten.  Toch een prestatie voor een Laufhund.

Ik ga ook nog steeds met Luca naar de behendigheidstraining die dit jaar is overgenomen door de Hondenschool. Luca doet het goed en vind het leuk , we zijn nu bezig bij de training om te proberen Luca wat sneller over het parcours te laten gaan.

Vakantie in Frankrijk, heerlijk wandelen, zwemmen en spelen met de honden van mijn zussen.

Natuurlijk ook genieten van alle wandelingen in de omgeving van Zevenbergen.

Luca kan haar eigen oor vast houden. Dit doet ze vooral als ze met de bal speelt.