Home » Luca mijn Laufhund » Luca 2012

De belevenissen van Luca in 2012

De winter kwam dit jaar pas laat  en de eerste sneeuw viel pas in februari. Het is dan toch altijd weer prachtig dat witte landschap. Voor Luca betekent dat ook weer heerlijk snuffelen en spelen in de sneeuw.

Vorig jaar schreef ik hoe Luca enthousiast met speuren bezig was en 2 certificaten haalden. Begin dit jaar kregen we tot mijn grote spijt te horen dat de begeleiding van de hondenschool stopte met de speurgroep en er voor Luca en mij geen mogelijkheid meer was om te trainen. Erg jammer en ik heb ook geen andere hondenschool of speurgroep meer kunnen vinden in de buurt.We wandelen veel in het buitengebied waar altijd genoeg te snuffelen en te speuren valt.

We zijn nog wel gewoon weer lekker met behendigheid door gegaan. Tot dat er in het voorjaar een explosie van jonge konijnen op ons trainingsveld was. Zo gauw Luca er ook maar de lucht van kreeg of er een in de struiken langs het veld zag, vergat ze alle toestellen rende het parcours af en natuurlijk zoals een laufhund betaamt  ze er luidgevend achter aan ging. Het terrein is wel omheind  maar toch je weet niet wat zo’n konijn doet en is er ergens misschien toch een gaatje in het gaas dat misschien ook groot genoeg is voor een achtervolgende laufhund. Daarbij was het ook wel lastig om Luca weer te pakken te krijgen en je kon de rest van de trainingsavond wel vergeten. Geen parcours meer lopen want zo gauw je ze weer bij de start zet en losmaakt is de drang om te jagen toch groter als leuk met je meelopen over al die hindernissen. Nadat dit zich een aantal malen herhaalde besloot ik de zomerperiode te stoppen en het na de zomervakantie nog eens te proberen. Helaas Luca was het nog niet vergeten en toen er ook nog een keer een konijntje over het parcours  vlak voor haar pootjes liep was deze afleiding toch te groot en ging ze er weer vandoor. Aangezien je voor behendigheid komt en niet voor te jagen zijn we bij deze vereniging moeten stoppen omdat het er niet naar uitziet dat het veld konijnvrij wordt.

In maart en in juni is Basil te logeren geweest. Ze kunnen het erg goed met elkaar vinden.

Nog wat foto's van Luca in 2012

Ze heeft dit jaar ook nog model gestaan (met nog een aantal andere laufhunden) voor het blad Hondenmanieren. Suze Wissink (met een bescheiden bijdrage van mij)hebben dit artikel verzorgd over het zeldzame ras De Zwitserse Laufhund.

En op 8 december 2012 is Luca al weer 7 jaar geworden , haar mooie lange oren beginnen al wat te verkleuren ,maar ze kijkt je nog steeds aan met die lieve  blik van haar en we genieten  volop van ons trouwe maatje.