Home » Luca mijn Laufhund » Luca 2014

De belevenissen van Luca in 2014

Dit jaar hadden we een zachte winter en geen sneeuw en toen ook in januari onze Laufhundendag  in Dieren was hadden we prachtig weer.

Eind februari gaat Luca voor haar jaarlijkse entingen en controle naar de dierenarts. Terwijl Luca wacht tot ze aan de beurt is gaat ze altijd op de weegschaal zitten en blijft daar ook keurig tot de dierenarts haar roept. Ze voelt zich daar het prettigst en het is dan ook de plek waar ze meteen naar toe loopt als we binnenkomen. Ook al zitten er in  de wachtkamer meerder honden dit is haar plaats en ik kan haar gewoon los laten en zelf op de wachtkamer stoelen gaan zitten.
Iedereen is daar ook heel verbaasd over. Zelf denk ik ook : het is ook een echte laufhund , die zit nu eenmaal niet graag op een koude gladde vloer. Ze gedraagt zich in ieder geval altijd keurig ook als ze behandeld moet worden.

Op onze dagelijkse ochtendwandeling gaan we meestal ook op het hondenveld waar Luca heerlijk met de bal kan spelen.

En dan thuis heerlijk slapen in het voorjaarszonnetje wat in de kamer schijnt.

wandelen in het buiten gebied van Zevenbergen

Goudse Hout en Reewijkse plassen

Luca had weer pech, eind mei werd ze gebeten door een andere hond op het hondenspeelveld. Ze had op verschillende plekken wondjes, waarvan er een met nietjes gehecht moest worden.

Thuis had ze een honden hesje om van de dierenarts zodat ze er niet aan zou likken, wat prima werkt en ze ook niet erg vond om aan te hebben. Omdat het wondje niet zo snel mooi dicht ging, kreeg ze met wandelen een dekje aan zodat het met regen niet nat werd. Ze viel nu wel erg op in het bos!

Eind juni hadden we onze laufhunden wandeling bij Ingrid en Leo in Friesland. We hadden prachtig weer en wij en de honden hebben erg genoten. 


verslag en meer foto's zie:

 

In augustus gingen we een week op vakantie in Nootdorp. We hadden ook afgesproken om bij Luna en Floor van Elise en Jaap langs te gaan. Het was een warme zomerse dag en we hebben dan ook heerlijk in de tuin kunnen genieten van het mooie weer en de hondjes. Alleen was Luca uit haar doen en voelde zich niet lekker.
Ze had een erg tranend oog (aan haar goede oog) en had er duidelijk last van.

Ze wilde dan ook niet spelen en wordt hier dan ook besnuffeld door een van de Berners die lekker bij Luca ging liggen.

De volgende dag in Nootdorp zijn we direct naar de dierenarts gegaan. Nu bleek dat ze een doorn (houtsplintertje) recht in haar oogbol had zitten. Dat is die zelfde dag nog onder narcose verwijderd. Daarna een aantal weken een paar keer per dag zalven en druppelen. Van de druppels kreeg ze een grote pupil wat weer niet fijn voor Luca was met wandelen in de zon. Het was net een heel warme week dus de wandelingen waren maar kort. 

Het heeft nog weken geduurd voor dat het oog genezen was en het litteken op haar oog zo goed als weg was. Gelukkig is het nu weer in orde. Haar andere oog blijft altijd nog een oog wat ik dagelijks moet bijhouden met schoonmaken omdat ze daar last heeft van teveel traanvocht wat niet goed weg kan.

augustus
Luca spelend met haar balletje in de tuin
Wanneer ze op haar balletje wacht tot dat ik het weggooi pakt ze nog steeds haar oor in de bek. 

Luca op Tiengemeten

Luca met blindegeleide hond Branca

Herfst Luca met haar maatje Floris

Op 8 december is Luca 9 jaar geworden.
 
We genieten van ons " hondje", ze wordt wat bleker van kleur, af en toe een beetje lui, maar nog steeds actief met de wandelingen, het rennen achter haar bal en lopen langs de fiets.